psycholoog haarlem    
     
 

 

 waarden

 wie zijn wij

 producten
  - Psychologische begeleiding
  - Coaching
  - Bedrijfsmaatschappelijk
    advies

  - Mediation
  - Intervisie
  - Trainingen


 links

 contact

 

 

Coaching

Elke drie tot vijf jaar (afhankelijk van de persoonlijke behoefte) een coachingstraject voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Een traject dat tot doel heeft jezelf te 'updaten' . Zo vullen wij coaching in: als een preventief traject - een vorm van groot onderhoud - waarin je stilstaat bij je huidige werkleven.

Daarbij stellen wij de volgende vragen:

- doe je de dingen die goed zijn voor jou
- is dit wat je wil blijven doen
- in hoeverre inspireert en voedt het jou
- wat vind je nu in jouw werkleven belangrijk
- waar wil je naar toe.

Deze preventieve vorm van coaching zorgt er niet alleen voor dat op tijd de goede beslissingen worden genomen, maar ook dat het plezier in het werk blijft. De leerdoelen zijn de leidraad bij het bespreken van werksituaties.

Bij coaching is het van belang dat de reflectie plaatsvindt via een 'buitenstaander'. Dit vergroot de acceptatie van de feedback/adviezen. En veelal wordt met een coach van buiten dieper ingegaan op essentiële vraagstukken waardoor er meer fundamentele ontwikkelingen op gang komen.

Kortom: op basis van onze ervaring is coaching een must voor iedereen die op tijd zijn eigen situatie ter hand neemt en authentiek wil blijven functioneren. En die 'voeding' voor individu en bedrijf belangrijk vind.

Afhankelijk van de individuele behoefte/situatie wordt het aantal sessies afgesproken. De leerdoelen worden in overleg vastgesteld en voorgelegd aan de opdrachtgever.